CE POATE FACE UN SITE WEB MODERN PENTRU TINE

22-06-2019   |   by dragan vlad   |   tehnologie

Un website este locul de unde consumatorul obtine informatii despre afacerea ta si poate cumpara produse sau servicii. In general aceasta este opinia generala despre ce poate face un site web. Nu este o opinie gresita dar cu siguranta este incompleta.

Sa presupunem ca afacerea mea este un restaurant cu posibilitate de livrare mancare la domiciliu. 

#1 AS VREA UN WEBSITE

Cea mai rapida si ieftina cale de a ma face cunoscut este un site web. Pe langa informatiile despre afacere: cine sunt ?, ce produse ofer ?, unde ma gasiti ? acum pot lista produse, si clientii pot comanda mancare pe site.

#2 AS VREA UN WEBSITE CURAT SI INGRIJIT

Am la dispozitie mai putin de o secunda timp in care cumparatorul decide daca ii place sau nu site-ul meu. De aceea aspectul acestuia este atat de important. Designul poate face diferenta intre a convinge un client sa cumpere sau sa paraseasca site-ul. In acest moment consumatorul este suficient de avizat sa isi dea seama daca are de-a face cu un site intretinut la zi sau un site parasit si isi va baza decizia si pe acest fapt. 

#3 AS VREA SA TRANSMIT CLIENTULUI INFORMATIILE NECESARE DESPRE PRODUSE

In domeniul meu de activitate este vital sa transmit clientului date despre produsele mele. Informatiile privitoare la ingrediente, timp de pregatire, timp de livrare sau chiar continut caloric trebuie sa ajunga in cel mai simplu mod la client.

#4 CLIENTUL TREBUIE SA GASEASCA RAPID PRODUSUL DORIT

Impartirea produselor in categorii (ex. vegetariene, cu carne etc.), in subcategorii (ex. vegetariene de post, cu carne de vita) poate face gasirea unui produs extrem de usoara. Mai mult decat atat posibilitatea filtrarii produselor pe diferite criterii: cu ceapa (sau fara ceapa), picanta (sau dulce) poate face mai simplu procesul de selectare a unui produs. Clientul trebuie sa aiba posiblitatea sa isi exprime, la cumpararea unui produs, anumite cerinte (ex. mai mult sos de maioneza).

#5 PROCESUL DE COMANDA SA FIE SIMPLU SI RAPID

Odata ales produsul modul in care se face comanda trebuie sa fie foarte eficient si rapid. Clientul trebuie sa introduca doar datele strict necesare pentru finalizarea comenzii si asta doar o singura data. Trebuie sa aiba acces la un istoric de comenzi pentru a economisii timp cu comanda. De fapt website-ul trebuie sa invete clientul si necesitatile acestuia.

#6 CE SPUN CLIENTII

Muncim pentru clientii nostrii si opinia lor este foarte importanta pentru noi. De aceea un website modern trebuie sa dea ocazia clientului sa isi exprime opinia cu privire la un produs fie in scris (la rubrica de comentarii despre produse) sau simplu cu un LIKE pe pagina de produs.

#7 DECIZII DE MANAGEMENT

Un website modern trebuie sa imi ofere date exacte pentru a ma ajuta in decizii de management. La ce ore am cei mai multi clienti, care este timpul mediu de livrare a unei comenzi, care produse se vand mai bine, in ce zile si la ce ore, care angajat a executat cele mai multe comenzi si cine a livrat cel mai rapid. Toate aceste informatii ma pot ajuta am o echipa corect dimensionata, sa am stocurile necesare sau sa vad din timp tendintele in industrie si sa ma pot adapta.

#8 VREAU SA IMI INFORMEZ CLIENTII

Este obligatoriu sa am acces la diverse moduri prin care sa imi tin clientii conectati cu afacerea mea. Vreau un sistem de blog, prin care consumatorii sa fie informati pe larg despre retetele si metodele mele de lucru, un sistem de newsletter prin care sa-mi anunt evenimentele si vreau ca websitul sa fie integrat cu retelele sociale pentru o comunicare mai simpla.

Un website poate si trebuie sa indeplineasca toate aceste functii. Ideea unui site web de tip "panou publicitar" nu mai este viabila. Desigur cele prezentate sunt doar cateva din caracteristicile site-urilor create de AIWEB.

AIWEB poate face dintr-un website un instrument simplu dar puternic care sa te ajute de la vanzari, la decizii de management sau moduri de comunicare cu clientii.

Cele mai noi
CAT DE IMPORTANTA ESTE OPTIMIZAREA UNUI SITE, SEO ?

Din momentul in care avem un site, incepem sa ne gandim la SEO. La…

CE POATE FACE UN SITE WEB MODERN PENTRU TINE

Un website este locul de unde consumatorul obtine informatii despre…

DE CE AFACEREA TA ARE NEVOIE DE UN WEBSITE ?

Comportamentul consumatorilor s-a modificat in decursul timpului pentru…

0 Comentarii
Scrie un comentariu